TV MOST

Regionalna televizija Novi Sad

Arse Teodorovića 5
centrala: 021/6624462
marketing@rtvmost.co.rs

Mundijal - Katar 2022

Indeks članaka

 

 

DAME “ZAUSTAVILE” KOŠARKU: Koja poruka je osvanula na utakmici FMP Meridiana i Igokee? (FOTO)

 

 

 

Košarkaška utakmica između FMP Meridiana i Igokee privukla je posebnu pažnju i pre početka i barem na kratko sport stavila na “pauzu”, kako bi se videla i čula važna poruka – STOP NASILJU NAD ŽENAMA.

 

Nekolicina žena na košarkaškom terenu – nije slučajnost, ali jeste slika koja ostavlja bez daha i podseća na izuzetno važnu stvar, koja se tiče čitavog društva.

Četiri od pet žena doživelo je uznemiravanje na ulici. Jedna od tri žene pogođena je seksualnim ili fizičkim nasiljem. Jedna od pet mladih žena patila je zbog nasilja na internetu. Jedna od dve žene doživala je seksulano uznemiravanje na poslu. Jedno od dva ženska ubistva dogodila su se od strane intimnog partnera.

Ipak, o brojkama je ponekad suvišno govoriti. Vreme je za konkretne poteze, podršku i razumevanje i baš to smo i videli u FMP Areni.

Naime, KK FMP Meridian, KK Igokea, kompanija Meridian i 50 žena udružili su snage, okupili se na jednom mestu i poslali poruku – vreme je da zaustavimo nasilje nad ženama. Verbalno, fizičko, emocionalno…

Nesvakidašnja slika koja dolazi iz Železnika podsetnik je da moramo biti solidarni, predusretljivi i puni podrške, jer nasilje je problem svih nas. Ne smemo zaboraviti da fizičko nasilje nije jedini oblik sa kojima se žene susreću. Tortura, kao i razni drugi oblici psihičkog zlostavljanja ostavljaju teške i dalekosežne posledice po samu osobu. Žrtve nasilnika žive u strahu, sa manjkom samopouzdanja i teško se odlučuju da zatraže pomoć ili prijave nasilje.

Nasilje nad ženama ne sme i ne treba biti tabu tema, problem samo žrtava ili institucija koji se time bave. Odgovornost leži na svima nama.

FMP Meridian, Igokea i Meridian su je prihvatili i poslali jasnu poruku – pridruži se i ti. Prijavi nasilje.

 

Najave emisija

Program Emitovanja

    SREDA  30  NOVEMBAR

   07.00 Putopis
  08.00  Dokumentarni program(r)
 09:35  Serija:Džo
 11.30  Traganja
 12.00  Akcenti
 12.15  Zdravlje
 14.00  Akcenti
 14.02  Mundijal u Kataru
 16.00  Akcenti
 16.03  Veze
 16.30  Igrani film
 18.00  Akcenti Dana
 18.10  Serija:Džo
 19.10  Dokumentarni film
 20:00  Putopis
 21.00  Igrani film
 22.30  Akcenti Dana
 22.45   Veze
 23.15   Igrani film
 01.00   Noćni program 

 

 

Televizije zadržavaju pravo na izmenu programa. TV program se ažurira svakog jutra.

DDOR osiguranje

DDOR Osiguranje